Άσχημα μαντάτα: Γερμανίδα φαβορί για επικεφαλής του SSM

 18/05/2024    10 : 09 : 38
buch
63 / 100

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι φαβορί για τη θέση του Andrea Enria στην ηγεσία του εποπτικού μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(SSM) είναι η Γερμανίδα Claudia Buch (φωτ.), αντιπρόεδρος της Bundesbank, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, σε θέματα χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και εσωτερικού ελέγχου. Είναι επίσης αναπληρώτρια του προέδρου της γερμανικής κεντρικής τράπεζας στο διοικητικό συμβούλιο της ECB και στους G7, G20 καθώς και στο ΔΝΤ.

Γενικώς το βιογραφικό της είναι βαρύ, αλλά αυτό που προβληματίζει όσους έχουν πληροφορηθεί τα τεκταινόμενα, εδώ στην Ελλάδα, είναι η «γερμανική» νοοτροπία που εικάζεται ότι θα μεταφέρει σε σχέση με τον Iταλό Enria, ο οποίος ομολογουμένως αφήνει πίσω του θετικές εντυπώσεις.

Πριν από περίπου 20 ημέρες, η frau Buch τοποθετήθηκε από την Βundesbank στο Εποπτικό Συμβούλιο της ECB, κίνηση που ερμηνεύθηκε ήδη από τότε στα διεθνή μέσα ως προετοιμασία για την ανάληψη της ηγεσίας του, καθώς η αποχώρηση του κ. Εnria (αφού δεν προβλέπεται δεύτερη θητεία στη θέση) αναμένεται προς το τέλος του έτους.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ως διεκδικητές της θέσης ακούγονταν και άλλες δύο γυναίκες. Η Margarita Delgado από την Ισπανία, υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας και η ομόλογή της στην Ιρλανδία Sharon Donnery.

Το φαβορί όμως φαίνεται ότι είναι από Γερμανία μεριά…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}