Άκης Τσελέντης: Οι αναξιοπαθούντες με…τις cayenne

 24/02/2024    12 : 39 : 27
τσελεντης
64 / 100

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Σήμερα στηρίζουμε τους αναξιοπαθούντες φοροφυγάδες με τα Cayenne κλπ.»

Γράφει ο Άκης Τσελέντης 

Είθισται να λέμε πως ειδήσεις συνήθως δεν υπάρχουν την περίοδο των εορτών, αφού αυτή τη φορά ο κοσμάκης είναι στα εξοχικά του, ή σε κανένα σαλέ στην Ελβετία.
Πρόσφατα η Καθημερινή, η «ναυαρχίδα» της φιλελεύθερης παράταξης ανακάλυψε μια σπουδαία είδηση την οποία και προέβαλλε πρωτοσέλιδη στο φύλλο της.
Ποια είναι η είδηση; Ότι οι 4 στους 10 Έλληνες φορολογουμένους υποβάλλουν δηλώσεις με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ετήσιες απολαβές άνω των 20.000 ευρώ εμφανίζουν μόνο οι 17 στους 100!

Άρα μιλάμε για μεγάλη πενία τη στιγμή που οι «άριστοι» μας λένε τα δικά τους.
Επίσης, οι αυτοαπασχολούμενοι (γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, κλπ), αν και μοιράζονται έσοδα 39 δισ. ευρώ τον χρόνο, δηλώνουν καθαρά κέρδη μόλις 3,4 δισ. ευρώ, ενώ περίπου οι μισοί εμφανίζονται να επιβιώνουν με ζημιές επί σειρά ετών! Θαύμα!
Ίδια εικόνα και στους εταίρους των προσωπικών εταιρειών. Από το σύνολο των 101.437 ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών οι 47.222 είναι ζημιογόνες! Μα πως ζουν; Πως τα βγάζουν πέρα οι κακομοίρηδες;
Θέλετε κι άλλα; Οι 660.000 δηλώσεις έχουν μηδενικό εισόδημα, ενώ το 39,53% του συνολικού αριθμού των φορολογουμένων φαίνεται βάσει δηλώσεων ότι διαβιούν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα καθαρά.

Μάλιστα! Αυτό κι αν δεν είναι είδηση… είμαστε μια χώρα που μάλλον οι περισσότεροι ζουν, αν ζουν, σε συνθήκες μαύρης φτώχιας.
Τώρα πως γίνεται να κυκλοφορούν τόσα θηριώδη SUV, και να μη βρίσκεις θέση στο αεροπλάνο για Αυστρία ή Ελβετία, ενώ τα ελληνικά χειμερινά θέρετρα, όπως και τα σκυλάδικα να είναι κλεισμένα εδώ και μήνες, παραμένει μυστήριο, που θα το βρει η αρμόδια υπηρεσία όπως βρήκε και της «επενδύσεις» της Καϊλή με τα «δεδουλευμένα της».

Μια άλλη είδηση όμως που προκύπτει από τα παραπάνω επίσημα στοιχεία στην «Καθημερινή» είναι και το πώς εν γνώσει των οικονομικών δομών στηρίζονται με τα διάφορα επιδόματα και οι φοροφυγάδες.
Έτσι δεν είναι;

Όταν δηλαδή οι Κρατικές υπηρεσίες γνωρίζουν τα παραπάνω, κι έρχονται να επιδοτήσουν το 85% των νοικοκυριών με «δελτία σίτισης» ή άλλως food pass, τότε ή πριμοδοτούν και επιβραβεύουν τη φοροδιαφυγή, ή είναι άσχετοι.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά μοιράζουν καθρεφτάκια και χάντρες για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σιγά μην καταλάβει ο μέσος πολίτης το δούλεμα που τρώει. Γαία πυρί μιχθήτω, Ποιος ξέρει;

Τέλος πάντων, χρόνια μας πολλά, και σε άλλα με υγεία.
(**) Αυτά τα έγραψα λαμβάνοντας υπ όψη το πρόσφατο άρθρο του φίλου μου και συνδιαχειριστή της σελίδας μας «Ο Πολίτης και η Ασφάλεια του», Νίκου Παχύλα.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}