Τελευταία νέα

Τελευταία νέα

Κατηγορίες Bloghttps://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΚΑ !!!

ΣΤΑ 12,8 ΔΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Στα 11.000.000.000 ευρώ οι οφειλές του ΙΚΑ που εισπράττει εισφορές αλλά δεν τις αποδίδει !!!
Δεν είναι μόνο οι γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» που εμποδίζουν τον ΕΦΚΑ να τεθεί σε λειτουργία από την 1/1/17, όπως είναι και η θεσμοθετημένη πια, δέσμευση. Είναι κυρίως τα τεράστια χρέη, με το οποία έχουν… αλληλοφεσωθεί οι Φορείς Κύριας Ασφάλισης (ΦΚΑ), που τώρα πρέπει να ενσωματωθούν σε ενιαία μορφή. 

Οι υπολογισμοί που έχουν γίνει από ειδική επιτροπή που ασχολείται με το «φλέγον» θέμα, εμφανίζουν ένα τεράστιο ποσό της τάξης των 12,8 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελεί τις οφειλές που έχουν δημιουργήσει ο ένας φορέας προς τον άλλο. «Πρωταθλητής» στο… φέσωμα εμφανίζεται το ΙΚΑ, καθώς από το παραπάνω ποσό του ανήκουν περίπου τα 11 δισ. ευρώ. 

Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας εισπράττει ασφαλιστικές εισφορές αλλά δεν τις αποδίδει στους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή στα υπόλοιπα ταμεία (πχ ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ, ΕΟΠΥΥ). Επίσης, το ΙΚΑ εισπράττει αλλά δεν αποδίδει ούτε στον ΟΑΕΔ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά την απορρόφηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) από τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ έχει ουσιαστικά πάψει να αποδίδει τις σχετικές εισφορές προς τον Οργανισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι συνολικά το Ίδρυμα έχει εισπράξει από εισφορές προς τους δύο αυτούς φορείς ποσό της τάξης των 850 εκατ. ευρώ και έχει αποδώσει στον ΟΑΕΔ μόλις 2 εκατ. ευρώ… 

Ειδικά προς τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές των ΦΚΑ συνολικά αγγίζουν τα 2,18 δισ. ευρώ. Μάλιστα, πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας θέλουν να επίκειται συνολική ρύθμιση του ζητήματος με νομοθετική διάταξη, ώστε ούτε ο ΕΟΠΥΥ να χάσει τα λεφτά του, ούτε όμως και τα Ταμεία να «τιναχτούν στον αέρα». 

Παράλληλα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του οφείλει σχεδόν 7 δισ. ευρώ προς παρόχους και προς ασφαλισμένους.SSL Certificates